Sportarts

Dry Needling


Toen een collega veearts mij in 1987 vertelde over zijn schitterende resultaten bij het aanprikken van pijnpunten bij mankende windhonden met onmiddellijk soelaas, had ik nooit durven dromen dat Dry Needling van Trigger Points zo een belangrijke plaats in mijn praktijk zou innemen. Dertig jaar later, als medeoprichter, voorzitter en docent van Dry Needling Trigger, de grootste opleider in Belgiƫ van Dry Needling en Myofasciale Therapie (meer dan 2400 studenten), mede dankzij het internationaal ontwaken van de wetenschappelijke research rond Trigger Points en de dagelijkse schitterende resultaten bij spierpijnen, ben ik er meer en meer van overtuigd hoe belangrijk deze invalshoek is voor onze sporters met pijnen.

Dry Needling

Bij Dry Needling, gaan we, in tegenstelling tot inspuiten, een pijnpunt enkele malen aanprikken met een naald zonder iets in te spuiten. Veiligheidshalve en voor het comfort van de patiƫnt gebruiken we daar een acupunctuurnaald voor. De pijnpunten, Trigger Points , zijn pijnlijke verhardingen in spieren en geven zowel pijn lokaal, als op afstand. Na de behandeling adviseren we warmte.

Interessante links:

www.trigger.be: de site van onze vereniging Trigger, met uitleg over Myofasciale Therapie en Dry Needling, en met ook een lijst van kinesitherapeuten erkend voor Dry Needling.

NL
EN NL