Sportarts

Echo en infiltraties onder echo


Muskuloskeletale echografie is een heel grote aanwinst bij het stellen van diagnoses van spier- en peesletsels. Na het klinisch onderzoek kan de echografie onmiddellijk plaatsvinden. Indien nodig verwijzen wij door naar de radioloog, maar na 15 jaar ervaring en binnen- en buitenlandse opleidingen kunnen we met echo en doppleronderzoek de sporter al tijdens het eerste consult verder helpen.

Infiltraties onder echo

Het inspuiten van pezen, gewrichten, slijmbeurzen en spieren kan veel gerichter onder echo-controle. Zo werken wij met Hyaluronzuur-spuiten in alle gewrichten, ook de facetgewrichten van de wervelzuil, met alle middelen voor mesotherapie type, Zeel, Traumeel, Spascupreel, etc. , met de klassieke combinaties van corticoïden en anesthetica, en met eigen bloedderivaten (PRP).

Percutane Needling Therapie

Een bijkomende techniek voor de behandeling van verkalkingen ter hoogte van peesaanhechtingen (schouder, heup-, achilles- en kniepees) is de Percutane Needling Therapie, of Barbotage waarbij onder echo-controle , na lokale verdoving, calcificaties worden losgespoeld of met de naald losgemaakt . Als aanvulling of alternatief voor ESWT, het met geluidsgolven los schokken van verkalkingen in pezen. Vooral bij nog “zachte” verkalkingen is Barbotage of PNT een effici├źnte techniek.

NL
EN NL