Sportarts

Sportmedische testen en keuring


Sporten is gezond, bewegen is een levensnoodzaak. Wetenschappelijk onderzoek is hier heel duidelijk over: je leeft langer en gezonder door te bewegen en te sporten. Nochtans houdt sporten ook risico’s in.

Een grondig sportmedisch onderzoek bij de sportarts brengt al deze risico’s in kaart. Ben je benieuwd of het voor jou aan te raden is een sportmedische keuring te ondergaan? Doe de test op www.sportkeuring.be. Een uitgebreide vragenlijst helpt je hierbij, welke sport of beweging je ook verkiest, welke leeftijd je ook hebt. Op het einde van de test krijg je een advies tot onderzoek, al dan niet, en kun je doorklikken naar je sportarts.

Welke onderzoeken bieden wij hier aan in onze praktijk? Ik ben erkend sportkeuringsarts. Alle onderzoeken voorgesteld door de SKA, onze vereniging van sportkeuringsartsen, zijn hier mogelijk. Al heel veel sportfederaties werken met ons SKA-sportkeuringsplatform. Naast allerlei vragen (over gezondheid, training, voeding en medicatie)  en een grondig klinisch onderzoek, meten we je gewicht , je lengte, je BMI (body mass index), je vetpercentage en spiermassa. Na een rust-electrocardiogram, en eventueel bloedonderzoek starten we een inspanningstest naar keuze: op de fiets, op het looptapijt of eventueel in het veld, samen met een melkzuurmeting om je trainingszones aan de hand van je polsslag te bepalen. Samen bespreken we dan de resultaten en krijg je gericht sport- en trainingsadvies. Gedetailleerde trainingsschema’s schrijf ik niet uit, dit is de taak van een trainer of coach, met wie we in overleg kunnen gaan.

NL
EN NL