Sportarts

Preventieve screening


Door middel van een preventieve screening kan een sporter aan letselpreventie doen. Aan de hand van allerlei testen controleren we de verschillende evenwichten in het lichaam.

We checken het mechanisch evenwicht met de stand van de voeten, het bekken en de wervelzuil ,zowel in stand als op looptapijt. Is er nood aan steunzolen, aangepaste sportschoenen, of manuele therapie ? Is er herstel nodig voor een gestoorde fascia-balans dan werken we met FFT (zie verder). Zijn er ernstige onevenwichten in het spierstelsel , dan verwijzen we naar kinesitherapeuten die werken met Spartanova of Running Smart, sportgerichte screeningssystemen, met een specifiek oefenprogramma als oplossing. Preventief werken we langs ons SportKeuringsArtsenplatform met allerlei sportgerichte oefenschema’s.

Ook een voedingsanalyse, met detectie van een tekort of een teveel behoort tot de mogelijkheden met eventuele doorverwijzing naar een Sportdietist. Tenslotte geven we veel aandacht aan de psychisch-emotionele en de energetische balans. Een holistisch evenwichtige sporter is de beste garantie op gezond sporten zonder blessures. Ook hier is samenwerking met een Sportpsycholoog mogelijk.

Interessante links:
www.gezondsporten.be

NL
EN NL